Naan pogačice sa ćurokotom

Naan pogačice sa ćurokotom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    12

Naan pogačice – blago hrskave spolja a mekane iznutra. Premažite ih maslacem i poslužite samostalno ili sa karijem, varivom, humusom ili drugim umakom. Možete čak napraviti naan pizzu ili pogačice koristiti za sendviče.

Sastojci

Koraci

Korak 1

U manju zdjelu dodajte toplu vodu, kvasac i šećer. Izmiješajte i ostavite sa strane.

Korak 2

U zdjelu dodajte brašno, so i ćurokot. Izmiješajte.

Korak 3

Zatim dodajte ulje, jogurt i vodu sa kvascem. Izmiješajte.

Korak 4

Ako mislite da vam treba više vode, dodajte još par kašika. Tijesto treba da bude mekano ali ne ljepljivo.

Korak 5

Rukama mijesite tijesto dok ne postane glatko.

Korak 6

Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi na toplom mjestu oko 1-2 sata, dok se tijesto ne udvostruči.

Korak 7

Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova, oblikujte loptice i pokrijte plastičnom folijom i ostavite da nadolazi još 30-45 minuta.

Korak 8

Pobrašnite radnu površinu, uzmite jednu lopticu i razvaljajte u obliku kruga dijametra oko 20 cm.

Korak 9

Zagrijte tavu sa neprijanjajućim dnom.

Korak 10

Stavite Naan u tavu, pokrijte i pecite oko 30-45 sekundi. Kada se na površini Naana pojave veliki mjehurići, okrenite ga i pecite još 30 sekundi.

Korak 11

Izvadite Naan iz tave, obilno ga premažite otopljenim maslacem i pospite peršunom. Poslužite uz svoje omiljeno jelo.

Korak 12

Pratite nas na Instagramu njam.ba za još recepata i ne zaboravite ostaviti komentar i podijeliti recept sa svojim prijateljima.

Pogledajte još

Ocijeni

Vaša email adresa neće biti prikazana. Polja označena * su obavezna!